Lavere Churn Rate

Formindsk kundefrafald

Identificer årsager til kundefrafald

clay-banks-tgquMvhNLc4-unsplash (1)

Forlæng kundens livstid ved din forretning

Churn rate er også kendt som kundefrafaldsraten. Det er alment udtrykt som den procentdel af dine kunder der stopper med at handle med din forretning, indenfor en bestemt periode.

Hvis virksomhedens churn er høj, betyder det ofte du bruger meget tid og ressourcer på at erhverve nye kunder uden at få det maksimale udbytte fra dine investeringer. Livstidsværdien af dine kunder er simpelthen lavere.

Ved at arbejde aktivt med churn, kan du identificerer hvorfor kunderne frafalder og til hvem. Dermed kan du formindske kundefrafaldet og derigennem forlænge kundens livstid ved din forretning. Det betyder kort sagt en højere og mere stabil omsætning for din virksomhed.

Forøg kundebasen og fasthold nuværende kunder

Oplever du det er svært at forøge kundebasen? Fokus på erhvervelse af nye kunder er ofte misplaceret, da for at kundebasen skal forøges, skal vækstraten (målt på antal nye kunder) overstige churn rate. Derfor giver det god mening for at kigge på virksomhedens churn rate inden jagten på nye kunder.

Det handler om at blive klogere på, hvorfor kunderne har valgt at forlade virksomheden. Vi skal altså have kortlagt de forskellige grunde til frafald, så vi proaktivt kan arbejde med at formindske churn rate.

Wibergis1

Sådan starter vi et samarbejde

Indledningsvist starter vi kvalitativ eller kvantitativ med en forundersøgelse, hvor vi indsamler de forskellige bevæggrunde de forskellige kundetype har.

Her ligger fokus på at forstå:

  • Hvorfor kunden forlod virksomheden

  • Hvem kunden er skiftet til

  • Hvordan frafaldet kunne være undgået

Dette danner grundlag for optimalt at kigge på hvilke initiativer vi kan igangsætte og gennemføre, for at formindske churn rate.

Dette gælder særligt, når virksomheden skal træffe beslutninger, omhandlende, hvilke kunder virksomheden skal sælge til, hvilke sortiment af ydelser de skal sælge samt hvilken prissætning de skal have.

3 ting du kan igangsætte for at forbedre din churn rate

​Segmenter din kunder

Der er stor forskel på den kunder, der loyalt har handlet ved din virksomhed i flere måneder og kunden der skiftede til konkurrencen. Segmentering af dine kunder giver en forståelse for hvad der skaber værdi for den enkelte kundegruppe. Dermed kan du tilbyde den optimale løsning til hvert segment og forlænge omsætningsperioden.

Identificer “at risk” kunder

Før kunden forlader virksomheden, er der ofte røde flag der signalerer at kunden er i fare for at frafalde. Kig historisk data igennem, for at kortlægge hvilke handlinger frafaldne kunde har taget, så som faldende kontakt og færre besøg.

 

Forbedre kundeservice

Ofte iværksætter virksomheden først kontakt til kunden, når der skal fornyes kontrakter eller der sker ændringer der påvirker kunden. Det kan give kunden negative oplevelser med din virksomhed. For at forbedre churn rate, skal du yde værdifuld kundeservice, der for kunden til at føle sig værdsat.

Video

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Nøgletal om denne service:

1

gange større sandsynlighed for at fastholde kunder

1

gange større sandsynlighed for at tilegne nye kunder

1

gange større sandsynlighed for at være profitable

Se tidligere cases

Optimer ved brug af målrettet data