Kundeanalyse

Skal salg, markedsføring og kundefastholdelse være lettere for dig?

Formålet med en kundeanalyse er ofte, at identificere hvad der driver kundetilfredshed og kundeloyalitet. Det er vigtig viden at have for at udvikle og fastholde kunder.

Du kan benytte kundeanalysen som et strategisk og operationelt værktøj, der bl.a. kan afdække kunders nuværende eller fremtidige behov, holdning eller opfattelse af en virksomhed. 

Fremtidige behov, holdninger eller opfattelse er nødvendige parametre at kende til for at kunne vurdere din virksomhedes fremtidige performance, men også for at kunne tilpasse dine produkter og ydelser løbende, så de passer til dine kunders forventninger. 

Det kan derfor være en fordel at indsamle data, der måler kundeholdninger eller kundetilfredshed for at identificere udfordringer og løsninger hertil.

Hos Wibergis Consulting skræddersyer vi kundeanalyserne til netop dit behov. 

wibergissamatalekundeanalyse
kundeanalysewibergis

Hvorfor skal Wibergis Consulting håndtere din kundeanalyse?

Vi har gennem kundeanalyser opnået indsigt i mere end 12.000 af vores kunders kunder

Vi gør en dyd i at forstå din forretning, og inddrager dig igennem hele processen - så du præcis ved hvordan det går

Du får ikke blot afdækket kundetilfredshed og kundeloyalitet, men indsigt i hvorfor

Med den brede erfaring vi har, ved vi præcis hvordan kundeanalysen optimeres efter de bedste resultater

Kort sagt, så får du med en kundeanalyse en guide til hvordan du skal håndtere dine kunder. Hertil guider vi dig til den bedst mulige håndtering heraf.

Hvad får du ud af en kundeanalyse med Wibergis Consulting?

Indsigt i hvilke konkrete aktiviteter, der skaber værdi for dine kunder - og hvilke der ikke gør

Overblik over hvilke udviklingspotentialer der øger kundeloyaliteten for din virksomhed

Præcise handlingsplaner der øger din kundebase og omsætning

Formindsket risici ved at træffe vigtige beslutninger om produkt- og serviceaktiviteter på et oplyst beslutningsgrundlag

omoswibergisconsulting

Kundeanalyse for ITSecurity A/S

Jeg giver mine bedste anbefalinger til Wibergis Consulting, hvis man har brug for professionel hjælp til omfattende analysearbejde, som man har til hensigt skal bidrage til udvikling i egen virksomhed. 

Og så er de jo derudover nogle dygtige og behagelige mennesker, som lynhurtigt har formået at sætte sig ind i vores forretning og ikke mindst branche.”

Charlotte Vangsgaard - Administrationschef

Brug for inspiration? Hent vores guide til kundeanalyser

Vi har lavet en guide, der gør det nemt for dig at forstå, hvilket udbytte kundeanalyser kan give dig og din virksomhed. 

Med Kundeanalyse-guiden i hånden får du konkrete tips og spørgsmål, du kan anvende i din kundeanalyse. 

Guiden er ideel for dig, der arbejder med salg, markedsføring eller kigger på at samle input til din strategi og daglige drift.

Over 0

kunder har Wibergis Consulting analyseret

Mere end 0

kundeanalyseprojekter har vi gennemført

kundeanalyseguide wibergis

Hvordan forøger man kundebasen og fasthold nuværende kunder

Oplever du det er svært at forøge kundebasen? Fokus på erhvervelse af nye kunder er ofte misplaceret. For at kundebasen skal forøges, skal vækstraten (målt på antal nye kunder) nemlig  overstige churn rate. Derfor giver det god mening for at kigge på virksomhedens churn rate inden jagten på nye kunder.

Det handler om at blive klogere på, hvorfor kunderne har valgt at forlade virksomheden. Vi skal altså have kortlagt de forskellige grunde til frafald, så vi proaktivt kan arbejde med at formindske churn rate.

loyalekunderkundeanalyse
churnratekundeanalyse

Hvordan forlænger du kundens livstid ved din forretning?

Churn rate er også kendt som kundefrafaldsraten. Det er alment udtrykt som den procentdel af dine kunder, der stopper med at handle med din forretning, indenfor en bestemt periode.

Hvis virksomhedens churn er høj, betyder det ofte du bruger meget tid og ressourcer på at erhverve nye kunder uden at få det maksimale udbytte fra dine investeringer. Livstidsværdien af dine kunder er simpelthen lavere.

Ved at arbejde aktivt med churn, kan du identificerer hvorfor kunderne frafalder og til hvem. Dermed kan du formindske kundefrafaldet og derigennem forlænge kundens livstid ved din forretning. Det betyder kort sagt en højere og mere stabil omsætning for din virksomhed.

Dine kunder er tilfredse, men ikke nødvendigvis loyale - Hvad er forskellen?

Mange virksomheder er ikke proaktive i deres handlinger overfor kunderne – de laver ikke kundeanalyser. Resultat er desværre ofte et frafald i kunder og en faldende omsætning.

Mangel på kundeindsigt leder ofte til at, virksomheder har forkerte antagelser omkring deres kunders behov. Problemet er, at virksomhederne først opdager disse forkerte antagelser, når kunderne er på vej væk.

Derfor har Wibergis Consulting et dygtigt hold medarbejdere, der er specialiseret i at finde de initiativer, der skaber din virksomhed loyale kunder.

kunderwibergis
diagramkundeanalyse

Hvordan udfører vi en kundeanalyse?

Vi starter altid med en workshop, enten fysisk eller online. Under workshoppen afdækker og sikre vi at kundeanalysen vil afsøge alle dine hypoteser omkring dine kunder, så vi får det bedste udbytte af undersøgelsen.

Her efter udformer vi et skræddersyet spørgeskema, der distribueres til dine kunder. Spørgeskemaet kan enten udsendes af Wibergis Consulting eller af dig selv, vi oplever den højeste svarrate ved at du udsender spørgeskemaet.

Når dataindsamlingen er afsluttet, udfører vi avancerede statistiske analyser og går dybere i ned i tallene og dine kundernes besvarelser.

Det hele samles til sidst i en præsentation, der indeholder konkrete handlingsplaner som kan forbedre og optimere din virksomhed.

Skab loyale kunder

Kundeloyalitet er et vidt misforstået udtryk. Det er antaget at tilfredshed er lig med kundeloyalitet hvor virkeligheden er, at kunder kan være tilfredse uden at være loyale. Det betyder de sagtens kan flytte handelen til næste konkurrent for en bedre pris.

Det vil så sige, at arbejder du aktivt med at skabe loyale kunder så arbejder du med en direkte konkurrencemæssig fordel, der kan bæres ind i fremtidig vækst.

I den modsatte ende betyder det, hvis du ikke arbejder med kundeloyalitet, at du efterlader penge på bordet, når vi tager højde for det er op til 5 gange dyre at erhverve nye kunder en at tjene mere på eksisterende.

Kundeloyalitet er kan være din virksomheds mest værdifulde aktiv, hvis du formår at arbejde effektivt med det – Kundeloyalitet kommer ikke ud fra den tynde luft, det kræver opmærksomhed på kunderne.

123

Hvad hvis målet med en kundeanalyse er at skaffe flere kunder?

Mange virksomheder antager, eller ved på baggrund af kundeanalyser, at kundeforholdet er stærkt, og spørgsmålet for disse virksomheder er selvfølgelig så ”hvordan vækster vi vores kundebase?”.

Antager virksomheden, at kundeforholdt er godt, vil anbefalingen være: lær kunden at kende og forstå deres værdiopfattelser. Ellers er det tæt på umuligt at kommunikere virksomhedens fordele og styrker på effektiv maner. Er virksomheden derimod i en position, hvor de forstår deres kunder og kender det faktiske kundeforhold, så opstår der muligheder for at øge kundebasen gennem segmentering og benchmarking.

Det er her, at de analytiske evner giver kundeanalysen endnu større berettigelse, da det tillader virksomheden at undersøge sammenhænge blandt kunderne. For eksempel kan en B2B kunde med 10 ansatte have en hel anden værdiopfattelse end kunden med 50 ansatte, og dermed danne grundlag for en segmenteringsmulighed.

Når alle interne sammenhænge er afdækket, kan virksomheden kigger efter lignende kunder på baggrund af segmenteringsvariablerne, altså benchmarking til potentielle kunder med lignende træk. Det giver en liste af potentielle kunder, som virksomheden ved, hvordan de skaber værdi for og dermed også ved, hvordan de skal kommunikere deres fordele og styrker til.