Kundeanalyse

Skal salg, markedsføring og kundefastholdelse være lettere for dig?

Formålet med en kundeanalyse er ofte, at identificere hvad der driver tilfredshed og loyalitet – det er vigtig viden at have for at udvikle og fastholde kunder.

Du kan benytte kundeanalysen som et strategisk og operationelt værktøj, der bl.a. kan afdække kunders nuværende eller fremtidige behov, holdning eller opfattelse af en virksomhed. 

Fremtidige behov, holdninger eller opfattelse er nødvendige parametre at kende til, for at kunne vurdere din virksomhedes fremtidige performance, men også for at kunne tilpasse dine produkter og ydelser løbende så de passer til dine kundernes forventninger. 

Det kan derfor være en fordel at indsamle data, der måler kundeholdninger eller kundetilfredshed for at identificere udfordringer og løsninger hertil.

En kundeanalyse fra Wibergis giver dig:

  • Indsigt i hvilke parametre dine kunder vægter højest

  • Indblik i nye forretningsmuligheder, samt hvilke kunder du kan sælge nye produkter til og øge omsætning derigennem

  • Konkrete vurderinger på, hvor dygtig din virksomhed er på udvalgte områder

Kort sagt, så får du med en kundeanalyse en guide til hvordan du skal håndtere dine kunder. Hertil guider vi dig til den bedste mulige håndtering heraf.

Gratis guide til kundeanalyser

Vi har lavet en guide, der gør det nemt for dig at forstå hvilket udbytte kundeanalyser kan give dig og din virksomhed. 

Med Kundeanalyse Guiden i hånden, får du konkrete tips og spørgsmål du kan anvende i din kundeanalyse. 

Guiden er ideel for dig, der arbejder med salg, markedsføring eller du kigger på at samle input til din strategi og daglige drift.

Hent gratis værktøjer der hjælper dig med [Kategori]

Værktøj

Kort beskrivelse

Guide til kundeanalyser

Hent gratis en guide der hjælper dig i gang med kundeanalyse og giver dig konkrete tips og spørgsmål du kan anvende,

Værktøj

Kort beskrivelse

Kundeanalyse for ITSecurity A/S

Sådan gør vi det

Vi starter altid med en workshop, enten fysisk eller online. Under workshoppen afdækker og sikre vi at kundeanalysen vil afsøge alle dine hypoteser omkring dine kunder, så vi får det bedste udbytte af undersøgelsen.

Her efter udformer vi et skræddersyet spørgeskema, der distribueres til dine kunder. Spørgeskemaet kan enten udsendes af Wibergis Consulting eller af dig selv, vi oplever den højeste svarrate ved at du udsender spørgeskemaet.

Når dataindsamlingen er afsluttet, udfører vi avancerede statistiske analyser og går dybere i ned i tallene og dine kundernes besvarelser.

Det hele samles til sidst i en præsentation, der indeholder konkrete handlingsplaner som kan forbedre og optimere din virksomhed.

Over 0

kunder har Wibergis Consulting analyseret

Mere end 0

kundeanalyse projekter har vi gennemført

clay-banks-c2a0TydMlAs-unsplash

Dine kunder kan være tilfredse, men ikke nødvendigvis loyale - hvad er forskellen?​

Mange virksomheder er ikke proaktive i deres handlinger overfor kunderne – de laver ikke kundeanalyser. Resultat er desværre ofte et frafald i kunder og en faldende omsætning.

Mangel på kundeindsigt leder ofte til at, virksomheder har forkerte antagelser omkring deres kunders behov. Problemet er, at virksomhederne først opdager disse forkerte antagelser, når kunderne er på vej væk.

Derfor har Wibergis Consulting et dygtigt hold medarbejdere, der er specialiseret i at finde de initiativer, der skaber din virksomhed loyale kunder.

Hvad får du ud af en kundeanalyse med Wibergis Consulting?​

  • Indsigt i hvilke konkrete aktiviteter, der skaber værdi for dine kunder – og hvilke der ikke gør​

  • Overblik over hvilke udviklingspotentialer, der øger kundeloyaliteten overfor din virksomhed​

  • Præcise handlingsplaner, der øger din kundebase og omsætning​

  • Formindsket risici ved at træffe vigtige beslutninger omkring produkt- og serviceaktiviteter på et oplyst beslutningsgrundlag

IMG_0890
123

Hvad hvis målet med en kundeanalyse er at skaffe flere kunder?

Mange virksomheder antager, eller ved på baggrund af kundeanalyser, at kundeforholdet er stærkt, og spørgsmålet for disse virksomheder er selvfølgelig så ”hvordan vækster vi vores kundebase?”.

Antager virksomheden, at kundeforholdt er godt, vil anbefalesen være: lær kunden at kende og forstå deres værdiopfattelser. Ellers er det tæt på umuligt at kommunikere virksomhedens fordele og styrker på effektiv maner. Er virksomheden derimod i en position, hvor de forstår deres kunder og kender det faktiske kundeforhold, så opstår der muligheder for at øge kundebasen gennem segmentering og benchmarking.

Det er her, at de analytiske evner giver kundeanalysen endnu større berettigelse, da det tillader virksomheden at undersøge sammenhænge blandt kunderne. For eksempel kan en B2B kunde med 10 ansatte have en hel anden værdiopfattelse end kunden med 50 ansatte, og dermed danne grundlag for en segmenteringsmulighed.

Når alle interne sammenhænge er afdækket, kan virksomheden kigger efter lignende kunder på baggrund af segmenteringsvariablerne, altså benchmarking til potentielle kunder med lignende træk. Det giver en liste af potentielle kunder, som virksomheden ved, hvordan de skaber værdi for og dermed også ved, hvordan de skal kommunikere deres fordele og styrker til.

AB

Forlæng kundens livstid ved din forretning

Churn rate er også kendt som kundefrafaldsraten. Det er alment udtrykt som den procentdel af dine kunder der stopper med at handle med din forretning, indenfor en bestemt periode.

Hvis virksomhedens churn er høj, betyder det ofte du bruger meget tid og ressourcer på at erhverve nye kunder uden at få det maksimale udbytte fra dine investeringer. Livstidsværdien af dine kunder er simpelthen lavere.

Ved at arbejde aktivt med churn, kan du identificerer hvorfor kunderne frafalder og til hvem. Dermed kan du formindske kundefrafaldet og derigennem forlænge kundens livstid ved din forretning. Det betyder kort sagt en højere og mere stabil omsætning for din virksomhed.

Forøg kundebasen og fasthold nuværende kunder

Oplever du det er svært at forøge kundebasen? Fokus på erhvervelse af nye kunder er ofte misplaceret, da for at kundebasen skal forøges, skal vækstraten (målt på antal nye kunder) overstige churn rate. Derfor giver det god mening for at kigge på virksomhedens churn rate inden jagten på nye kunder.

Det handler om at blive klogere på, hvorfor kunderne har valgt at forlade virksomheden. Vi skal altså have kortlagt de forskellige grunde til frafald, så vi proaktivt kan arbejde med at formindske churn rate.

Wibergis1
scott-graham-5fNmWej4tAA-unsplash (1)

Skab loyale kunder

Kundeloyalitet er et vidt misforstået udtryk. Det er antaget at tilfredshed er lig med kundeloyalitet hvor virkeligheden er, at kunder kan være tilfredse uden at være loyale. Det betyder de sagtens kan flytte handelen til næste konkurrent for en bedre pris.

Det vil så sige, at arbejder du aktivt med at skabe loyale kunder så arbejder du med en direkte konkurrencemæssig fordel, der kan bæres ind i fremtidig vækst.

I den modsatte ende betyder det, hvis du ikke arbejder med kundeloyalitet, at du efterlader penge på bordet, når vi tager højde for det er op til 5 gange dyre at erhverve nye kunder en at tjene mere på eksisterende.

Kundeloyalitet er kan være din virksomheds mest værdifulde aktiv, hvis du formår at arbejde effektivt med det – Kundeloyalitet kommer ikke ud fra den tynde luft, det kræver opmærksomhed på kunderne.

Optimer ved brug af målrettet data