Selv de bedste kan blive bedre - Kundeorienteret udviklingsprojekt for Vestergaard huse

Vestergaard Huse

Vestergaard Huse A/S er et værdibaseret byggefirma fra Viborg, der har specialiseret sig i at bygge kvalitetsvillaer i hele Jylland. De gode jyske værdier, så som tillid, troværdighed og sund fornuft, er en integreret del af DNA’en. Ordentlighed, god behandling og høj kvalitet anses som en selvfølge i måden, der drives forretning på.

Udfordringen

Vestergaard Huse hjælper deres kunder i vigtige, store beslutninger, og matchet mellem byggefirma og kunde er derfor alfa omega. Af den grund ville Vestergaard Huse gerne vide mere om, hvad de gør godt samt hvad de gør mindre godt – og derigennem lære sine kunder endnu bedre at kende. På den måde kan Vestergaard Huse blive klogere på, hvad der kan gøre kundeoplevelsen endnu bedre. Udviklingsprojektet sigtede yderligere efter at skabe et overblik over kundernes fremtidige behov og ønsker. Det skal være med til at sikre, at Vestergaard Huse også i fremtiden, med sine produkter og service, matcher eller overgår kundernes forventninger. Vestergaard Huse ønskede også at sikre et fundament for kontrolleret vækst, fastholde høj produktkvalitet, samt kapacitet til at kunne prioritere og vælge hvilke projekter, der tages ind. Dette på baggrund af udvidet viden om økonomisk rentabilitet og kundetilfredshed.

Løsningen

Wibergis Consulting udarbejdede en undersøgelse, der blev sendt ud til kunderne hos Vestergaard Huse. Her blev der skabt nye forståelser for kunderne og deres oplevelse med Vestergaard Huse, og helt konkret blev kundetilfredshed og -loyalitet, samt potentialer for nye forretningsområder afdækket. Undersøgelsesdesignet blev skræddersyet til Vestergaard Huse, så der kunne undersøges konkrete parametre, der er vigtige inden for netop byggefirma-branchen. Endvidere blev undresøgelsen kombineret med økonomisk data, der gav indblik i rentabilitet på Vestergaard huse’s produktkategorier

Resultatet

Vestergaard Huse fik gennem projektet en konkret handlingsplan til at lave forbedrende initiativer på baggrund af ny indsigt i deres kunder. Indsigten har påvist kundernes holdninger til Vestergaard Huse, kundernes interesse for et udvidet produktsortiment og rentabilitet på alle kunderne. Dermed har Vestergaard Huse nu et konkret datafunderet billede af deres optimale kunde. Med denne viden i baghovedet, er Vestergaard Huse nu bedre i stand til at udnytte deres kapacitet fuldt ud med fokus på de mest indbringende og tilfredshed skabende produktkategorier

Steffen Vestergaard

Medejer

“I strategiarbejdet hos Vestergaard Huse har vi et punkt, hvor fokus er på kunderne. I samarbejde med Wibergis Consulting fik vi større indsigt i vores forhold til lige præcis dem. Vi fik øje på nye muligheder og både be- og afkræftet hypoteser. Det er virkelig værdifuldt med den slags viden sort på hvidt. Nu har vi fået en mere klar retning og mål at gå efter.”