TCR

Højt sportsligt niveau i samspil med kommerciel udvikling

TCR Denmark

TCR Denmark er Danmarks bedste og største motorsportsserie, og består af ti kørere og fem teams – med kørere fra Danmark, Sverige og Tyskland. Motorsportsserien bruger masseproducerede, forhjulstrukne biler, som man kender fra gaden, hvor der maksimalt må opnås en motoreffekt på 340 hestekræfter. Der bliver afviklet syv løb pr. sæson, og bliver kørt både på lukkede baner såsom Jyllandsringen og Padborg Park, men også gadeløb såsom Copenhagen Historic Grand Prix. Motorsportsserien bliver for 2023-sæsonen vist live på DR.

Udfordringen

Fordi TCR Denmark er så stor en motorsportsserie, så er der også en masse interessenter involveret. Det strækker sig vidt og bredt fra organisationen bag, kørere, teams (mekanikere, teamchef osv.) og sponsorer. De specifikke interessenter skal holdes tilfredse på en lang række forskellige parametre, der dækker alt fra løbenes generelle opsætning, mediedækning og sponsorer. For at vedligeholde det høje sportslige og kommercielle niveau, men samtidigt også blive endnu bedre, så ønskede TCR Denmark at undersøge, hvad der har været godt og knap så godt i 2021-sæsonen, samt hvad der kunne ændres og gøres bedre frem mod 2022-sæsonen.

Løsningen

Wibergis Consulting udarbejdede en spørgeskemaundersøgelse, der blev sendt ud til de forskellige interessenter hos TCR Denmark. Her blev der gennem en lang række forskellige spørgsmål undersøgt den overordnede loyalitet, tilfredshed på flere forskellige parametre, samt holdninger til specifikke nuværende og mulige fremtidige tiltag. Da motorsportsserien består af så mange forskellige interessenter, så var en lang række af spørgsmålene skræddersyet til de specifikke interessenter. Det vil sige, at nogle spørgsmål udelukkende skulle besvares af specifikke interessenter, mens der samtidigt også var en række spørgsmål, som skulle besvares af alle i undersøgelsen.

Resultatet

TCR Denmark fik helt konkret brugbar information til at optimere deres motorsportsserie på både det sportslige og kommercielle plan. Overordnet set blev der givet indsigt i tilfredsheden og loyaliteten i motorsportsserien, interesse for diverse nye tiltag og indsigt i de specifikke parametre, som har størst indflydelse på at øge værdiskabelsen for interessenterne for TCR Denmark. Helt konkret på det sportslige plan indebar det bl.a. indsigt i det optimale løbsdesign med fokus på parametre såsom minutter pr. heat, antal heats og antal løb, men også med fokus på at tilføre nye tiltag som bl.a. forskellige løbsformat. Helt konkret på det kommercielle plan indebar bl.a. det anbefalinger for hvilke parametre – såvel eksisterende som nye – TCR Denmark skal sætte fokus på for at øge værdiskabelsen for hver enkelte interessent baseret på statistiske beregninger og trends i dataene.