Salgsunderstøttende eksekveringsarbejde

JP Group

JP Group A/S er en 100% familieejet virksomhed med base i Viborg. JP Group er en af de førende virksomheder på markedet for produktion og salg af reservedele og tilbehør til europæiske og asiatiske biler i mere end 90 lande på verdensplan. Selskabet har i dag mere end 42.000m2 til produktions- og lagerfaciliteter.

Udfordringen

JP Group ønskede at intensivere salget for reservedele af en række bilmodeller med henblik på at øge sin markedsandel. Da virksomheden ikke havde det fulde overblik over det samlede marked, herunder også markedspotentialet for de aktuelle modeller, kontaktede de os for at høre, om vi kunne afdække dette. Konkret ønskede JP Group et præcist overblik over, hvor mange af de aktuelle bilmodeller som er tilbage i verden. At have dette overblik vil betyde, at virksomheden vil kunne tilpasse og målrette sin salgsindsats til potentialet. Ydermere, at de vil kunne få et mere nuanceret billede af det totale marked (hele verden), så de i stedet for at betragte dette som et samlet marked, vil kunne anskue det set fra mindre geografiske markedsområder, i denne sammenhæng, de enkelte lande.

Løsningen

Vores arbejde bestod i at undersøge alle offentlige registre og eller diverse aktuelle databaser fordelt pr. land. Vi kunne efterfølgende skabe et mere præcist overblik over antallet af de aktuelle bilmodeller og give JP Group en konkret vurdering af markedet. Kort sagt, kunne vi vurdere markedspotentialet for salg til de aktuelle bilmodeller mere præcist. Vi afdækkede markedet for 18 forskellige bilmodeller fordelt i 7 forskellige lande.

Resultatet

Efterfølgende kunne JP Group med baggrund i denne nye indsigt vurdere og tilpasse deres markedsaktiviteter overfor de aktuelle bilmodeller svarende til potentialet i markedet. Dette kunne ikke alene spare virksomheden for at spilde ressourcer, da de nu i stedet også kunne målrette sine aktiviteter til de mest aktuelle markeder.