Viborg F.F.

Viborg FF
Screenshot 2022-03-04 at 11.36.14

Udfordring

 Superligafodboldklubben Viborg FF. er en professionel organistion, der i alle forretningsområder, og ikke kun sportsligt, ønsker at være de bedste. Derfor ønskede Viborg FF. for 2. år i streg Wibergis Consultings assistance til at udføre en strategisk undersøgelse af deres sponsorplatform. Denne undersøgelse blev udarbejdet med henblik på at finde frem til måder og områder at øge værdiskabelsen for deres sponsorer. Viborg FF. havde denne gang målsætninger om også at vurdere succesen af forrige sponsorundersøgelses fund, herunder de handlingsforslag Wibergis Consulting fandt frem til sidste år. Ligeledes var der et ønske om at finde nye tiltag, der kan bidrage til yderligere sponsorsalg og sponsorfastholdelse. 

Løsning

 Da Viborg FF. i 2020 første gang modtog vores hjælp til at udføre en sponsorundersøgelse, byggede vi en skræddersyet undersøgelse, der bl.a. kunne skabe viden og indsigt i sponsortilfredshed på tværs af en lang række parametre og variabler. Vi valgte derfor til den seneste 2021-undersøgelse at viderudvikle undersøgelsen. Det gjorde vi ved at kombinere sponsorundersøgelsen med input fra Viborg FF.’s fans – med formålet om at belyse værdiskabelsen, som sponsorenes engagement med fodboldklubben har i øjnene på viborgenserne, der kommer på stadion. Det betød, at foruden at design og udarbejdelsen af et spørgeskema til sponsorene, designede og udviklede vi et spørgeskema samt metode for dataindsamling af input fra fansene, der deltog på Energi Viborg Arena d. 28/11.

pexels-lukas-669612 (1)
bb590a528692a2ca0d9ef676da6c7ef926581ca5_thumb

Resultat

Efter en gnidningsfri process med Viborg FF.’s sponsor- og salgschef, identificerede vi tre handlingsmuligheder, der havde et stort potentiale til at forøge fodboldklubbens kundeplatform. Ved at inddrage data der belyser hver sponsors årlige honorar, kunne vi gennem en fremskrivning fremlægge, at de tre konkrete handlingsinitiativer kunne forøge den samlede sponsorplatforms honorar med ca. 12% målt på omsætning. 

Det har betydet, at Viborg FF. har fået fastlagt en retning og klare mål for 2022 i henhold til sponsorerene, der bevist ved hjælp at data fra sponsorundersøgelsen vil kunne bidrage til udvikling af honorar samtidigt med øget sponsorfastholdelse. 

Er du blevet nysgerrig på om vi også kan finde omsætningspotentiale i din kundeplatform?
Så kontakt os, så kan vi indgå i en uforpligtende dialog om mulighederne.

Vil du være vores næste succescase?

Anders_kundeloyalitet