Business Model Canvas (BMC)

Business Model Canvas
Ved at fylde hver af de ni byggesten ud, kan virksomheder identificere, hvad der er vigtigt for deres forretning

Del artiklen

Business Model Canvas (BMC) er et strategisk værktøj, som hjælper virksomheder med at forstå og visualisere deres forretningsmodel. Det er en enkel og visuel model, der giver en oversigt over, hvordan en virksomhed skaber, leverer og fanger værdi.

BMC består af ni byggesten, som dækker alle vigtige aspekter af en virksomheds forretningsmodel. Disse byggesten er: Kundesegmenter, Værditilbud, Kanaler, Kunderelationer, Indtægtsstrømme, Nøgleaktiviteter, Nøgleressourcer, Nøglepartnere og Omkostningsstruktur.

Ved at fylde hver af de ni byggesten ud, kan virksomheder identificere, hvad der er vigtigt for deres forretning, hvordan de kan differentiere sig fra konkurrenterne og hvor de skal fokusere deres ressourcer for at skabe værdi for kunderne.

BMC hjælper også virksomheder med at tænke på tværs af afdelinger og arbejde sammen for at skabe en fælles forståelse af forretningsmodellen og virksomhedens strategi. Det kan også bruges som et kommunikationsværktøj til at præsentere forretningsmodellen for investorer, partnere og andre interessenter.

I sidste ende er formålet med BMC at hjælpe virksomheder med at udvikle en stærk og bæredygtig forretningsmodel, der kan tilpasse sig ændringer i markedet og levere værdi til kunderne på en effektiv måde.

Få opdateringer

Få opdateringer og viden om forretningsudvikling for SMV'er

Udforsk mere

Business Model Canvas
Strategi & Forretningsudvikling

Business Model Canvas (BMC)

Ved at fylde hver af de ni byggesten ud, kan virksomheder identificere, hvad der er vigtigt for deres forretning

Har du lyst til at booste din forretning?

Vi ringer dig op